Ubat berhenti merokok (I-QUIT berhenti merokok)

Ubat berhenti merokok yang paling berkesan di pasaran semestinya i-Quit. Namun sekadar berkata-kata tidak ke mana.

Berikut adalah testimoni i-Quit berhenti merokok yang terbukti berkesan:

 

Mengapa Mesti Memilih Ubat Berhenti Merokok I-Quit?

  1. Duit

Semua orang perlukan duit. Bayi lahir perlu duit, budak masuk sekolah perlu duit, orang dewasa semestinya memerlukan duit.

Dengan i-Quit, seorang perokok boleh menjimatkan ribuan ringgit dalam tempoh setahun saja! Katakan anda berbelanja RM15 sehari untuk mendapatkan sekotak rokok.

1 Bulan = RM450

1 Tahun = RM5400

10 Tahun = RM54000

30 Tahun = RM 162,000!

Merokok sudahlah tidak membawa apa-apa faedah, malahan boleh menyebabkan penyakit kronik. Bayangkan anda ada duit RM5400 untuk tahun ini, boleh tak nilai tersebut membantu isi rumah anda?

 

  1. Mengurangkan Risiko Penyakit Merbahaya

Merokok ini sangat jelas tiada faedah malahan berisiko mendatangkan penyakit. Berdasarkan kajian, terdapat lebih 53 penyakit kanser yang diakibatkan oleh rokok.

Kanser kepala atau leher, paru-paru, leukimia, perut, buah pinjggang, usus, pundi kencing dan kanser serviks adalah antara yang paling popular dihidapi oleh para perokok. Untuk penyakit kronik pula, strok, kebutaan, jangiktan gusi, kerapuhan aorta, kelemasan paru-paru, arteri mengeras, asma, kemandulan dan kerapuhan pinggang adalah antara yang selalu direkodkan di hospital.

Dengan i-Quit, anda boleh segera berhenti merokok dan sekaligus mengurangkan risiko mendapat penyakit-penyakit tersebut!

 

  1. Membersihkan Sisa Tar dan Nikotin

Untuk yang beragama Islam pastinya sudah tahu bahawa merokok difatwakan haram sejak 1995. Sudah tentu keinginan utama diri adalah untuk membersihkan diri, sekurang-kurangnya membuang sebahagian daripada sisa-sisa tar dan nikotin yang melekat dalam badan.

i-Quit boleh membantu para perokok untuk membersihkan sisa-sisa tar dan nikotin ini dari dalam badan dengan baik sekali. Dengan pengetahuan bahawa bahan-bahan aktif inilah yang menyebabkan perasaan ketagihan pada rokok, menghilangkan atau menyisihkan ia dari tubuh badan akan sedikit sebanyak membantu dalam usaha anda untuk berhenti merokok.

 

  1. Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

i-Quit telah mendapat kelulusan oleh KKM dibawah Klasifikasi Makanan.

Dengan kombinasi bahan-bahan semulajadi tanpa kimia, seperti Cuka Epal, Kayu Manis, Madu, Buah Pelaga & Tebu Gajah, i-Quit sepenuhnya mengunakan bahan-bahan semulajadi dan halal untuk dimakan.

Jika dibandingkan dengan ubat berhenti merokok yang lain seperti NiQuitin patch, Nicotine Gum, Nicotine inhaler dan NiQuitin lozenge, i-Quit sama sekali bukan Nicotine Replacement untuk mengantikan penyerapan nikotin dalam darah!

Pil Champix oleh KKM pula berfungsi merencatkan keinginan merokok dalam otak perokok dan pengubahsuaian impuls otak seperti ini pasti memberi kesan jangka panjang pada otak! Lagipun, untuk mendapatkan pil ini perlu mendapatkan khidmat kaunseling dan rawatran Berhenti Merokok di KKM. Manakala, I-Quit tersedia untuk anda pada bila-bila masa.

 

  1. Terbukti Berkesan

i-Quit berhenti merokok terbukti berkesan malahan kajian bebas membuktikan bahawa 95% perokok tegar yang menggunakan formulasi i-Quit berjaya berhenti merokok dalam 7 hari!

Apa yang lebih hebat lagi, perokok-perokok tegar ini ada antaranya sudah merokok selama 20- 30 tahun sepanjang hidup mereka!

 

Kesimpulan

Ubat berhenti merokok seperti i-Quit ini sejujurnya berkesan apabila anda menggunakannya. Jika anda tidak memilikinya, sudah tentu ia tidak berkesan untuk anda. Sertakan pengambilan i-Quit dengan doa, insyaAllah ia akan berkesan untuk anda.

PERCUMA

PANDUAN BERHENTI MEROKOK DALAM 7 HARI

You have Successfully Subscribed!